Inredningsstugan

Inredningsguide

Bastulav och bastupanel som håller länge topp 3 av kundernas val

Snyggaste bastulaven och bastupanelen – Topp 3

Det finns några snygga träslag när det kommer till bastupanel och bastulav. Det är nämligen Al, Asp och Gran deras fördelar som bastupanel och virke till bastulav. Att välja träslag har fler fördelar än bara inredningsmässigt.

När du inreder kan det vara enkelt att följa trender om vad som är snygg just för stunden. En bastu bygger du ofta för en längre tids användande. Det är inte heller det rum som prioriteras först när det senare kommer till senare renoveringar.

Här beskrivs lite enkelt, varför just dessa är på topp 3 i listan, när bastubyggarna väljer

  • Alens bastulav har en tät och vacker struktur som på så sätt inte tar åt sig lika mycket smuts. Den är även väldigt formstabil som bastupanel.
  • Bastulaven från Asp är ett härligt mjukt träslag som är skönt att sitta på.
  • Granens bastulav har den ljuvliga förmånen att vara relativt billig, men kan vara kvistig och kådig.

I det stora så avgör det ändå i den privata bastun dina personliga preferenser. Ska du däremot bygga en spa anläggning med bastu och relax då bör du välja Al som har den bästa hållbarheten över tid.

Bygger du för den offentliga sektorn så bör du ta in tips och råd från en expert på området så att ditt bastubygge blir både energieffektivt och användbart för dina gäster, du kan med fördel skaffa mer inspiration på exempelvis Bastupunkten.se.