Inredningsstugan

Inredningsguide

Så fixar du all heminredning online till våren

Våren närmar sig för varje dag som går och i takt med att det blir ljusare ut blir vi mer intresserade av att piffa upp hemmet med ny inredning. Innan du börjar inreda hemmet är det ett perfekt läge att göra en vårstädning av hela hemmet. Under vårstädningen brukar man ofta slänga möbler och inredning som man tröttnat på under året och ersätta med ny inredning.

Den första frågan som brukar dyka upp är: ”var ska jag börja?”. Att veta var man ska börja skiljer sig lite från hem till hem, men som utgångspunkt bör man börja med att slänga ut den inredning och möbler som man inte vill ha kvar. Därefter är det bäst att börja med de större inredningsdetaljerna och möblerna för att se till att de får plats. Efter de större möblerna är på plats är det dags för de mindre inredningsdetaljerna.

Belysning som inredning

En viktig del av inredningen är belysningen. Oavsett om det är mörkt eller ljust ute så fyller belysningen en funktion. Ljusslingor i led är en bra inredningsdetalj som kan placeras både inomhus och utomhus. En ljusslinga på balkongen eller altanen kommer att öka mysfaktorn under kvällen när mörkret faller. Det finns mycket att välja på när det gäller belysning och vilken typ av belysning man ska ha är alltid svårt att säga då det helt enkelt beror på vilken inredningsstil, hemmets läge och planlösningen du har.

Insynsskydd

Insynsskydd är något som brukar vara populärt bland de som exempelvis bor på bottenplan längs vägen där många människor passerar varje dag. Ett insynsskydd fäster du statiskt utan klister på rutorna och blockerar insynen från förbipasserande. Insynsskydd brukar oftast vara genomskinliga, vilket innebär att ljuset fortfarande släpps in i hemmet.