Inredningsstugan

Inredningsguide

Hur du väljer det perfekta kaklet för ditt badrum

Att kakla badrummet kan vara en svår uppgift. Det finns så många alternativ att välja mellan att det kan vara svårt att veta var man ska börja. I det här blogginlägget hjälper vi dig att välja det perfekta kaklet för ditt badrum. Vi kommer att diskutera de olika typerna av kakel som finns tillgängliga, samt för- och nackdelar med varje kakel. I slutet av det här inlägget kommer du att veta vilken typ av kakel som är rätt för ditt badrum! När du väljer badrum kakel vill du först bestämma vilken typ av kakel du vill ha. Det finns tre huvudtyper av badrumskakel: keramik, porslin och natursten. Varje typ av kakel har sina egna unika fördelar och nackdelar.

Keramiska plattor är ett populärt val för badrumsgolv eftersom de är hållbara och lätta att rengöra. De kan dock vara hala när de är våta, så de kanske inte är det bästa alternativet om du har små barn eller äldre familjemedlemmar som bor hos dig.

Porslinskivor liknar keramiska plattor när det gäller hållbarhet och enkel rengöring. De är dock icke-porösa, vilket innebär att de inte absorberar fukt från atmosfären som keramiska plattor kan göra. Dettagör dem till ett bra val för badrumsväggar, där det är mindre sannolikt att de blir fläckiga eller möglar.

Naturstensplattor, som marmor eller granit, är ett lyxigt alternativ för badrumsgolv. De är också mycket hållbara och lätta att rengöra. Naturstensplattor kan dock vara dyra, och de kräver mer underhåll än keramiska plattor eller porslinsplattor.

Nu när du känner till de olika typerna av badrumskakel som finns tillgängliga kan du börja begränsa dina val. Överväg för- och nackdelar med varje typ av kakel innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Tänk också på den övergripande stilen i ditt badrum när du väljer kakel. Om du vill ha ett klassiskt utseende är keramiska plattor eller porslinsplattor ett bra val. Om du vill ha ett mer modernt kan naturstensplattor vara det rätta alternativet. Oavsett vilken typ av kakel du väljer, se till att det är hållbart och lätt att rengöra så att du kan njuta av ditt badrum i många år framöver!

Du hittar ett stort utbud av kakel till badrummet på renoverahuset.se.