Inredningsstugan

Inredningsguide

Montera Solceller från ställning med rätt byggnadsställning

Hur du monterar solceller från ställning

Vill du skapa ett mer självförsörjande hem och montera solceller från ställning. Att montera solceller på ditt hus kommer i bästa fall att göra att du kan producera egen el. Samt i förlängningen leverera överskottet i det fall detta uppstår. Detta kräver dock att solcellerna är i bra skick och är rena. Vilket du själv kan göra från en ställning för solceller.

Att montera solceller själv kan vara fördelaktigt men att be en professionell firma installera kan många gånger vara fördelaktigt då dessa har oftast bra rabatterade produkter i övrigt. För att solcellerna ska fungera bra så krävs det ett regelbundet underhåll och det kan i flera fall löna sig att sköta själv. Då kan det vara bra att ha en egen ställning för solceller.

Fördelar med att montera egna solceller och köpa egen solcell ställning

Har du anlitat en entreprenad som installerat solceller men du har kompetensen att ändra exempel vinkel eller justera något. Då kan det vara bra att använda en egen ställning för solceller som du enkelt kan hantera själv. På så sätt kan du få ut det mesta av din solcellsanläggning. Det kräver dock både kunskap och erfarenhet och i vissa fall även olika elbehörigheter. Du kanske vill montera en enklare solcellsanläggning på din fritidsstuga eller Attefallshus.

Det finns smidiga rullställning och modulställningar samt smidig ställningstrailer för vissa utav ställningsprodukterna som exempelvis Tobit.se har. Det finns exempel ramställning, rullställning, modulställning, hantverksställningar och aluminiumställning.

Olika typer av tillbehör för byggnadsställningar och takarbeten

Som komplement till dessa byggnadsställningar brukar det oftast behövas väderskydd, väderskyddstak samt fallskydd vid både mindre och större renoveringar. Där kan du även komplettera med ett bra väderskydd eller ett fallskydd som passar om du ska utför takarbeten från ställning.

Bland utbudet av byggnadsställningar bör du välja att använda en ställning som är enkel att hantera för två personer. När du arbetar på hög höjd och monterar, bör du alltid utföra detta i sällskap med en medarbetare.