Inredningsstugan

Inredningsguide

Bygg en egen nyckelfärdig friggebod

Bygg en nyckelfärdig friggebod som nästa projekt

Har du funderat på vad skillnaden mellan en nyckelfärdig friggebod och ett nyckelfärdigt attefallshus egentligen är. Kort kan man säga att tanken bakom var att det skulle gå att skapa en lagringsmöjlighet eller en boendemöjlighet och använda sin egna trädgård mer effektivt.

Nu får man uppföra flera byggnader som en nyckelfärdig förrådsbyggnad och kombinera byggnadssorter. Det är dock bra att kolla exakt vilka regler som gäller i din aktuella kommun när det kommer till förråd, garage, friggebodar och Attefallshus. För det kan finnas variationer i vad som gäller du kan även kolla på en sida som exempelvis vibostugan.se.

Glöm inte att tilläggsisolera din friggebod eller Attefallshus

Att isolera en friggebod är alltid att föredra och det går att använda som ett komplett övernattnings boende om man kan nyttja toalett och kök i huset. Fördelen kom dock med Attefallshuset och att det gick att inreda mer som ett mindre hus.

På så sätt kan en inneboende eller en tonåring mer effektivt kunna nyttja boendet och ha en helt egen ingång än om man inreder ett gästrum i huset. Lösningen används i många fall som den var tänkt för att kunna erbjuda en inneboende, oftast student en möjlighet att kunna få tillgång till ett eget boende.