Inredningsstugan

Inredningsguide

Andningsskydd som fungerar bäst för sprayfärger

Ska du renovera hemma och grundmåla eller rostskyddsmåla en stålbalk med rostskyddsspray och vill ha det bästa andningsskydd som finns på marknaden. Då ska du kolla närmre på utbudet som finns på exempelvis paintpro.se där kan du läsa på mer eller beställa färgen du ska använda dig av och välja ut det bästa andningsskyddet. Ska du måla med målarspruta så rekommenderas det att du använder bra andningsskydd som kan filtrera ordentligt, då det bildas en färgdimma som du annars lätt andas in.

Det är lätt att glömma bort att skydda sig med ansiktsmask när man arbetar hemma med olika projekt. En annan sak som är bra att känna till att du andas ner partiklar ner till lungorna som kan vara skadliga. Med en bra andningsmask när du ska rostkyddsmåla med rostskyddsspray. Det gäller även andra typer av olika sprayfärger, metallfärger, epoxylim och linoja, eller linoljefärger vilket ofta lätt glöms bort men som kan vara skadligt att inandas.

Köp fler andningsskydd och placera ut på ställen där du senare kommer behöva ett andningsskydd

Ta för vana att alltid ha ett andningsskydd i närheten där du ska arbeta och använd hellre ett som skyddar mot fler partiklar än ett tunt andningsskydd. Det kan även vara bra att använda när du rollar målar och använder en roller för att applicera färg på väggen eller föremålet. Även om färgen är anpassad för ändamålet så kan den tidigare färgens partiklar lösas upp och eventuellt vara skadliga.