Inredningsstugan

Inredningsguide

Skiffertrappor och vackra skiffergolv

Skapa en skiffertrappa gjord av oregelbunden skiffer

Vill du skapa en unik trappa utomhus så kan du titta på oregelbunden skiffer. Detta ger en snygg effekt och går att kombinera med en snygg stenläggning utomhus med vanlig marksten eller med vackra skifferplattor som placeras ut och ger ett naturligare intryck.

Kombinerar du detta med att använda ett snyggt träslag till din naturliga stenläggning och genom att använda dig av snyggt skifferkross. Även kombinationen med annan stenkross gör at du slipper hantera gräs och annat och kan få en trädgård som är mer lättskött.

Kombinera skifferkross med marksten av skiffer

Givetvis är det även snyggt att kombinera detta i en vanlig trädgård med gräsmatta. Genom att begränsa mängden av arbete och använda sig av en perfekt mix av alla sorter så kommer trädgården passa de flesta. Det kan vara skönt att ha en liten gräsplätt att spela fotboll på men oerhört skönt att ha en stenläggning av exempelvis skiffer under uteplatsen och grillen.

Naturliga skiffermaterial erbjuder ett antal fördelar för marksten utomhus. Skiffer är ett slitstarkt material som tål tung mänsklig belastning, samt är motståndskraftigt mot fläckar och repor. Dessutom ger skiffer en halkfri yta, vilket gör det idealiskt för områden där säkerhet är ett problem.

Enkel rengöring av skifferplattor både inom och utomhus

Skifferplattor och marksten av skiffer är också lätta att rengöra och underhålla, och de håller i många år med rätt skötsel. Vilket även gör att den passar bra inomhus, därför har detta naturliga material blivit allt mer populärt då det även går att kombinera med golvvärme.

Om du funderar på att använda naturligt skiffer i oregelbunden form som golvbeläggning inomhus då kan ett naturstensgolv av skiffer vara ett riktigt populärt val. På grund av sin hållbarhet, skönhet och genom att använda dig av en professionell hantverkare när du lägger in golvet, då kan du skapa ett vackert golv som håller länge. Skiffer är en typ av natursten som kan användas för att skapa vackra golv inomhus som du kan njuta av länge.