Inredningsstugan

Inredningsguide

Brandklassade dörrar som skyddar ditt hem

Brandklassade dörrars alla fördelar

När du är igång och renoverar ditt hem så kan det vara bra att se över det totala brandskyddet i samma veva, idag finns det brandklassade innerdörrar som passar in i de flesta hem. En brandklassning på en dörr berättar hur länge en dörr står emot den påfrestning som en brand är.

Ei30-Ei60 skvallrar om att dessa står emot brand i allt från 30 till 60 minuter och samtidigt är den ljudklassad att klara 35dB, när du renoverar ditt hem kan det även vara bra att känna till benämningen SaS2000 som berättar om dörrens förmåga att stänga ute både varma och kalla rökgaser.

Välj en snyggt designad brandklassad innerdörr till sovrummet

Du behöver inte välja bort en viss design eller stil som du vill ha utan det finns oftast en innerdörr som passar in bra, och dörrarna kommer även att kännas mer rejäla och då uppbyggnaden inte är densamma.

En vanlig innerdörr använder ofta en ram av trä och en så kallad honeycomb, som brukar vara en papplösning, för att separera 2 yttre masonit liknande skivor åt. Detta skapar i sig en något billigare dörr som är användbar i många lägen, men det kan vara bra att tänka ett extra varv om du vill brandsäkra ditt hem i samband med renovering.

Det kan vara av fördel att använda brandklassade dörrar till rum där du vistas på natten eller där det lättare skulle kunna uppstå en brand som du kan stänga ute. Du kan välja enklare innerdörrar och skjutdörrar till rum som du vet med dig inte löper lika stor risk.

Känner du dig osäker kan du alltid kontakta en expert på området och företaget Dörrtema har bra information eller kan rådgöra dig på telefon och online. Företaget har även allt från dörrar, stalldörrar, fönster, garageportar och alla tänkbara tillbehör som du kan behöva till ditt bygge eller renovering.